COVID-19

  Meest gestelde vragen

De optometristen kunnen verantwoord fundusfotoscreening uitvoeren. Zo is er een spatscherm op de cameraen en wordt er gewerkt met 15 minuten schema’s (i.p.v. 10 minuten) zodat er voldoende tijd voor patiënten is om te wisselen.

De volgende afspraken zijn hierbij gemaakt:

  • Elke praktijk maakt zelf de afweging of het laten uitvoeren van de fundusfoto screening op eigen locatie logistiek haalbaar is. Denk hierbij aan de grootte van de wachtkamer, en of er andere spreekuren plaats vinden.
  • Patiënten worden per 15 minuten ingedeeld i.p.v. 10 minuten, dus minstens 12 patiënten in de ochtend (in plaats van 14) en 10 patiënten in de middag (4 per uur).
  • Bepaal wie er ingepland wordt op basis van de urgentie van de  fundusfoto (volgadvies vorige controle  < 1 jaar krijgt prioriteit), maar ook de kwetsbaarheid van de patiënt (hoog risico patiënten mogelijk uitstellen). Dit in overleg met de huisarts.
  • Stem met de patiënt de nieuwe tijd af, en geef instructie m.b.t. enkel komen zonder klachten, en niet te vroeg komen zodat er geen volle wachtruimte ontstaat.
  • Fundusfoto screeningen worden ook weer uitgevoerd op De Barbarapolikliniek te Culemborg en bij het Eerstelijns Centrum Tiel, locatie Teisterbant.

Zoals voorheen geldt nog steeds onderstaande werkwijze:

  • Bij nieuwe patiënten dient in Portavita een aanvraag voor Fundusfoto screening gedaan te worden. Zonder deze aanvraag kan de optometrist niet in het dossier!
  • Let op: Dit geldt ook voor patiënten die van hoofdbehandelaar zijn gewijzigd, of die tijdelijk in de 2de lijn zijn behandeld voor DM. De optometrist kan dan niet meer in het dossier, en dient een nieuwe aanvraag te krijgen.
  • Voor de andere patiënten die eerder een fundusfoto uitslag in Portavita van de optometristen uit het ZRT hebben gekregen, hoeft geen aanvraag gedaan te worden.

Logistieke vragen kunnen onderling afgestemd worden met de optometristen van het ZRT op huisartsfundusscreening@zrt.nl. Algemene zaken kunnen met de zorggroep via secretariaat@gezondrivierenland.nl  of met Fransien Verdonk (fverdonk@gezondrivierenland.nl) worden opgenomen.

 

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten?

Contactinformatie

(0344) 67 38 23
connect@zrt.nl

Postadres

Postbus 6024

4000 HA Tiel


Bezoekadres

Pres. Kennedylaan 1

4002 WP Tiel