Prikposten

Prikposten
Op veel locaties in de regio Rivierenland neemt de Trombosedienst van Ziekenhuis Rivierenland bloed af bij patiënten. Op vier vaste locaties (Laboratorium Ziekenhuis Rivierenland, ECT Tiel, Barbara Polikliniek in Culemborg en het Zorgplein in Beneden Leeuwen) zijn dagelijks bloedafnamemedewerkers aanwezig om bloed af te nemen. De overige prikposten zijn geopend op gezette tijden. U vindt alles terug in dit overzicht van prikposten. Ook huisartspatiënten kunnen van de prikposten gebruik maken.

Prikken op afspraak

Vanaf 9 november 2020 kunnen patiënten voor bloedafname in het ziekenhuis, de buitenpoli’s of op een van de prikposten in de regio alleen nog op afspraak terecht. Doordat we op afspraak werken, voorkomen we drukte en kan beter afstand gehouden worden. Het prikken op afspraak gold al voor de Barbarapolikliniek in Culemborg en enkele kamers in het ziekenhuis (Tiel). Vanaf 9 november zal dit dus voor alle geopende locaties in de regio gelden en is vrije inloop alleen nog maar mogelijk voor spoedpatiënten.

Een patiënt maakt zelf een afspraak via de digitale agenda op de website. Dit kan met de computer of met de mobiele telefoon. Als patiënt én mantelzorger beiden niet in staat zijn om online een afspraak te maken, dan kan dit ook telefonisch via 0344-674426. Het uitgebreide afsprakensysteem staat inmiddels online. Alle huisarts- en verloskundigenpraktijken zijn hier eerder over bericht en voorzien van de benodigde posters en flyers. Desgewenst kunnen aanvullende flyers via CONNECT besteld worden.  Patiënten worden de komende weken via de website van het ziekenhuis, de lokale media en social media op de hoogte gesteld.

Prikpost in uw huisartspraktijk?
Het Laboratorium en de Trombosedienst werken continu aan de verbetering van hun service. Dat doen zij onder meer door het uitbreiden van de openingstijden en het aantal prikposten op locaties dichtbij de patiënt. Wilt u een prikpost in uw huisartspraktijk? Neem dan contact op met CONNECT om de mogelijkheden te bespreken.


Welke bepalingen wel en niet op een prikpost
Een beperkt aantal bepalingen kan niet worden uitgevoerd bij prikposten in de regio. Deze zijn hier niet voor uitgerust. Hiervoor kunt u alleen terecht in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en de Barbara Polikliniek in Culemborg. Dus ook niet bij het ECT en het Zorgplein in Beneden Leeuwen. Het gaat om de volgende bepalingen:

  • Bloedingsneiging (uitsluitend Tiel)
  • Lunchtest
  • Dagcurve
  • Diagnostiek malaria
  • Belastingtest zwangeren
  • Bilirubine baby
  • Waterstofademstest (uitsluitend Tiel)
  • Mantoux (uitsluitend Tiel)

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten?

Contactinformatie

(0344) 67 38 23
connect@zrt.nl

Postadres

Postbus 6024

4000 HA Tiel


Bezoekadres

Pres. Kennedylaan 1

4002 WP Tiel